Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.01.2018

Was Planet Terror wraak op Harvey Weinstein of misbruik van Rose McGowan?

door Vertigo

Actrice en Weinstein-slachtoffer Rose McGowan brengt op het einde van de maand haar autobiografie, Brave, uit. Daarin zal ze ingaan op het seksueel wangedrag waarmee zij tijdens haar carrière kreeg af te rekenen. Zo zou Harvey Weinstein haar tijdens het Sundance Filmfestival van 1997 verkracht hebben.

In een hoofdstuk van het boek gaat McGowan ook dieper in op haar samenwerking met regisseur Robert Rodriguez aan Planet Terror. Volgens McGowan vertrouwde ze Rodriguez in die mate dat ze hem vertelde over de verkrachting van Weinstein. Later zou de regisseur die informatie tegen haar gebruikt hebben.

Zo moest McGowan in een scène meespelen waarin ze aangevallen werd door een personage gespeeld door Quentin Tarantino. “Mijn wereld stond op zijn kop,” zegt McGowan daarover in haar boek. “Het voelde alsof ik langzaamaan gek werd.”

Volgens haar beging Rodriguez nog de “ultieme daad van wreedheid” door de film uiteindelijk te verkopen aan Dimension Films, een bedrijf van Harvey en Bob Weinsteins.

Rodriguez herinnert zich hun samenwerking echter anders. Hij liet eerder al weten dat hij McGowan net castte om Weinstein een hak te zetten. Die kon de actrice immers niet weigeren zonder een geldige reden te geven.

Bron: IndieWire