Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.02.2018

Wat was Harrison Fords inbreng bij Solo: A Star Wars Story?

door Vertigo

Het was voor Alden Ehrenreich niet makkelijk om in de voetsporen van Harrison Ford te treden en de iconische Han Solo te vertolken. Gelukkig was Ford bereid om zijn opvolger wat tips te geven tijdens de voorbereiding op Solo: A Star Wars Story. De twee bespraken het personage tijdens een lunch, maar daar kon Ehrenreich niet veel over zeggen: “Hij zei iets geweldig. Ik moest jullie vertellen dat hij me alles zei wat ik nodig had, maar wat, dat ik dat niet aan jullie kan vertellen.”

Kathleen Kennedy kon de pers wel wat meer uitleg geven. Volgens het hoofd van Lucasfilm ligt het niet in Fords aard om zich met alles te gaan bemoeien, maar hij hielp wel: “Hij vertelde Alden over de eerste keer dat hij het script van Star Wars-begin A New Hope las. Hij zei hoe George Lucas het personage had vormgegeven, wie Han echt was en hoe dat personage doorheen de jaren is gegroeid. Dat waren waardevolle inzichten. Tijdens de opnames merkte Alden geregeld dingen op waar Ford al naar verwezen had.”

Ook regisseur Ron Howard kreeg hulp van Ford: “Hij is een doordachte acteur en artiest, dus ik wilde weten wat hij wist over het personage. Hij vertelde dat Han een wees was en dat eigenlijk nog steeds is. Hij verlangt naar een band met mensen, maar worstelt daar tegelijk ook mee. Dat vond ik interessant. Hij zei ook dat Han altijd weet te overleven, maar de situatie niet altijd onder controle heeft. Hij doet alsof, maar heeft het eigenlijk moeilijk. Harrison speelde dat geweldig en Alden en ik hebben veel over die ideeën nagedacht.”

Bron: IndieWire