Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.12.2020

Warner verdedigt manke communicatie 2021-releasestrategie

door Vertigo

WarnerMedia ligt onder vuur omdat al zijn 2021-films een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease krijgen en de betrokken partijen niet op voorhand werden verwittigd.

Volgens CEO Ann Sarnoff was de studio bang dat het nieuws zou uitlekken. “Ik had graag meer tijd gehad om met onze partners en artiesten te praten,” zegt ze.

“We zijn er ons van bewust dat ze een eerlijke vergoeding verwachten en we denken dat ze tevreden zullen zijn met de moeite die we doen om hun films succesvol te lanceren,” vervolgt ze.

Christopher Nolan denkt er echter anders over. Hij noemt de beslissing om de filmmakers niet in te lichten een inbreuk op het moreel recht ofwel het recht dat de persoonlijke aard van een kunstwerk beschermt.

“Is Warner Bros. de absolute eigenaar van die films omdat ze ervoor hebben betaald of ze hebben gefinancierd?” zegt hij. “Dat is niet enkel een juridische, maar ook een ethische kwestie.”

“Het is een kwestie van partnerschap en samenwerking,” vervolgt hij. “Ze hebben niet op voorhand met de filmmakers gepraat of overlegd. Dat is geen goede manier om filmmakers te behandelen en ik vond dat iemand daarop moest wijzen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: