Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.04.2021

Warner schrapt DC-projecten Ava DuVernay en James Wan

door Vertigo

Warner heeft twee geplande DC-projecten geschrapt, New Gods van regisseuse Ava DuVernay en coscenarist Tom King en de Aquaman-spin-off The Trench van producenten James Wan en Peter Safran.

“We bedanken onze partners Ava DuVernay, Tom King, James Wan en Peter Safran voor hun tijd en medewerking en kijken ernaar uit om voor andere DC-verhalen met hen in zee te gaan,” zeggen Warner en DC in een statement. “Als de projecten toch zouden doorgaan, zullen ze zich er opnieuw over ontfermen.”

Volgens de entertainmentnieuwssite Deadline werd New Gods, een film over een aantal goddelijke wezens zoals Zack Snyder’s Justice League-slechterik Darkseid, geschrapt omdat het project te uitgebreid voor één op zich staande langspeler was.

De entertainmentnieuwssite The Hollywood Reporter schrijft dan weer dat er in de DC-planning voor de komende jaren geen ruimte voor New Gods en The Trench is en dat Warner de filmmakers niet aan het lijntje wilde houden.

The Trench, waarin de gelijknamige monsters uit Aquaman centraal zouden staan, zou dan weer geschrapt zijn omdat Wan te druk bezig is met Aquaman 2.

“Tom, ik vond het geweldig om samen met jou New Gods te schrijven,” reageert DuVernay op Twitter. “Het was een geweldig avontuur en dat kan niemand ons afnemen.”

Bron: Deadline, THR