Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.10.2021

Warner kondigt Amerikaanse 2022-releasestrategie aan

door Vertigo

Nadat het al zijn 2021-films in de VS een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease gaf, heeft Warner zijn 2022-plannen aangekondigd. De studio zal in totaal 24 films uitbrengen, waarvan twaalf met een exclusieve bioscoopwindow van 45 dagen en twaalf rechtstreeks op HBO Max.

“De films die volgens ons zullen werken, zullen we in de cinema uitbrengen,” zegt Warner-bons Ann Sarnoff. “Daarbij houden we niet enkel rekening met de grootte van het budget, maar ook met het genre en het gedrag van bioscoopgangers.”

“Ik zou graag drama’s en komedies op het grootst mogelijke scherm vertonen, maar die deden het ook al niet goed voor de coronacrisis,” voegt Sarnoff eraan toe.

Welke films Warner een exclusieve bioscooprelease zal geven, onthult de studio voorlopig niet, maar vermoedelijk gaat het om blockbusters als The Batman, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, Black Adam, The Flash en Aquaman and the Lost Kingdom. Batgirl van Adil El Arbi en Bilall Fallah verschijnt dan weer exclusief op HBO Max.

Bron: /Film

Lees meer over: