Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.02.2022

Warner keihard voor The Matrix Resurrections-coproducent na aanklacht

door Vertigo

Warner werd onlangs voor het gerecht gedaagd door zijn The Matrix Resurrections-coproducent Village Roadshow omdat de film in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max verscheen.

Volgens Village Roadshow saboteerde Warner bewust de box office-opbrengst van de Matrix-fourquel om meer HBO Max-abonnees te lokken. Daardoor weigert het productiehuis om zijn deel van het budget op te hoesten.

Nu noemt Warner de acties van Village Roadshow ‘verraderlijk’ en de aanklacht ‘vergezocht’. “De Village-mensen waren maar al te blij dat hun naam op de eindgeneriek stond, zakten af naar de wereldpremière in San Francisco en kwamen in de media als producenten van de film,” klinkt het.

De studio voegt eraan toe dat er in 2021 meerdere overeenkomsten gesloten werden om de makers van hun 2021-films te vergoeden voor de simultane bioscoop- en streamingrelease: “Village was de enige uitzondering en sloeg ons voorstel om hen te beschermen tegen een teleurstellende box office-opbrengst af.”

Volgens Warner wilde Village Roadshow profiteren van zijn associatie met de film en de Wat Warner betreft, wilde Village Roadshow profiteren van zijn associatie met de box office-cijfers afwachten zonder een financiële bijdrage te leveren. “Zo doen we geen zaken, zeker niet met onze trouwe partners,” zegt Warner.

Bron: IndieWire