Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.03.2021

Warner gaat voor kortere window tussen bioscoop- & digitale release in de VS en het VK

door Vertigo

Warner brengt zijn 2021-films in de Verenigde Staten tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit, maar heeft andere plannen voor zijn 2022-films.

De studio heeft een deal gesloten met de bioscoopketen Cineworld om vanaf 2022 zijn films in de VS en het Verenigd Koninkrijk dertig tot vijfenveertig dagen exclusief in de bioscoop te vertonen voordat ze op een VOD- of streamingplatform beschikbaar zijn. Dat is een halvering van de traditionele window van negentig dagen.

In de VS, waar Cineworld de keten Regal Cinemas uitbaat, zullen de films vijfenveertig dagen exclusief op het grote scherm te zien zijn. In het Verenigd Koninkrijk gaat het om eenendertig dagen, tenzij de box-office-opbrengst een bepaald bedrag overschrijdt. Dan wordt de window met vijftien dagen verlengd.

Momenteel zijn zowel Regal in de VS als Cineworld in het Verenigd Koninkrijk nog gesloten. Regal opent op 2 april een beperkt aantal locaties voor Warners Godzilla vs. Kong en op 16 april zijn andere locaties voor Mortal Kombat. Cineworld zal door de huidige coronamaatregelen van de Britse overheid pas in mei weer de deuren openen.

“We zijn heel blij met de Warner-deal,” reageert Cineworld-CEO Mooky Greidinger. “De deal toont dat de studio toegewijd is aan de bioscoopvervaring en we beschouwen hem als een belangrijke mijlpaal in onze honderd jaar lange relatie met Warner.”

Bron: Deadline

Lees meer over: