Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.09.2021

Warner-CEO slaat mea culpa voor omstreden 2021-releasestrategie

door Vertigo

CEO Jason Kilar heeft teruggeblikt op Warners omstreden beslissing om al zijn 2021-films in de VS tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max uit te brengen. Volgens Kilar werd de strategie overhaast aangekondigd.

“Het was mijn verantwoordelijkheid,” zegt de CEO. “We hadden het grootste deel van een maand moeten uittrekken om gesprekken te voeren met de 170 betrokkenen. We hebben dat in minder dan een week proberen te doen omdat we ervan uitgingen dat het nieuws zou uitlekken en dat iedereen er een mening over zou hebben.”

Bijgevolg kon Warner niet iedereen op tijd verwittigen, waardoor de studio filmmakers als James Gunn (The Suicide Squad), Denis Villeneuve (Dune) en Christopher Nolan (Tenet) tegen zich in het harnas joeg.

Kilar vindt echter dat alle betrokkenen op het einde van de rit rechtvaardig werden behandeld, wat vergoedingen voor eventueel misgelopen box-officebonussen betreft. “We hebben van in het begin gezegd dat we alle 2021-films zouden behandelen als blockbusters en dat we eerlijk en vrijgevig zouden zijn,” zegt de CEO. “Het goede nieuws is dat we daar na hard werk in geslaagd zijn en dat we ons nu in een goede situatie bevinden.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: