Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.09.2019

Warner Bros mengt zich in Joker-debat

door Vertigo

Na regisseur Todd Phillips en hoofdrolspeler Joaquin Phoenix heeft ook Warner Bros. het voor Joker opgenomen. De film wordt ervan beschuldigd dat hij te veel sympathiseert met de schurk en zou kunnen aanzetten tot geweld.

Daarom deden de nabestaanden van de schietpartij tijdens een voorstelling van The Dark Knight Rises in Aurora al een oproep aan de studio op om zich achter hen te scharen in de strijd tegen vuurwapens.

“We leven mee met iedereen die betrokken was bij een dergelijke tragedie,” zegt Warner Bros in een statement. “Ons bedrijf doneert al lang aan slachtoffers van geweld, inclusief die van de schietpartij in Aurora. Recent schaarde ons moederbedrijf zich achter een aantal andere vooraanstaande firma’s om te lobbyen voor een wetgeving die deze epidemie onder handen neemt.”

“Tegelijkertijd geloven we dat verhalen moeilijke gesprekken over complexe onderwerpen op gang kunnen brengen. Laat er echter geen twijfel over bestaan dat noch het fictieve personage Joker noch de film geweld in om het even welke vorm goedkeuren. Het is niet de bedoeling van de film, de makers om de studio om hem als een held af te schilderen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: