Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.12.2020

Warner Bros. brengt Dune & alle andere 2021-films tegelijk in de zalen en op HBO Max uit

door Vertigo

Warner Bros. heeft aangekondigd dat al hun filmreleases van volgend jaar in de Verenigde Staten net zoals Wonder Woman 1984 tegelijkertijd in de bioscoop en op HBO Max zullen verschijnen.

De films zullen vanaf de bioscooprelease één maand beschikbaar zijn op de streamingdienst. Het gaat onder meer om Denis Villeneuves Dune, James Gunns The Suicide Squad en Lana Wachowski’s The Matrix 4.

Zoals eerder gespeculeerd zullen ook de drama’s Judas and the Black Messiah, The Little Things en de animatiefilm Tom and Jerry dezelfde behandeling krijgen, net als Mortal Kombat, Godzilla vs. Kong, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, de musical In the Heights, Space Jam: A New Legacy en de Sopranos-prequel The Many Saints of Newark.

Volgens WarnerMedia-CEO Ann Sarnoff is de nieuwe strategie een reactie op de coronacrisis en het vermoeden dat de Amerikaanse biscopen ook volgend jaar slechts een beperkt aantal bezoekers zullen kunnen ontvangen.

“Met dit uniek en eenjarig plan kunnen we enerzijds de bioscoopuitbaters steunen met een constante stroom aan topfilms en anderzijds bioscoopgangers die nog niet naar de cinema kunnen of willen gaan de kans geven om onze fantastische 2021-films te zien,” zegt ze.

Bron: IndieWire

 

 

Lees meer over: