Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.08.2022

Warner-bons vermeldt The Flash als deel uitvoerig DC-plan

door Vertigo

In de nasleep van het schrappen van Batgirl licht David Zaslav, de CEO van Warner Bros., zijn toekomstvisie over de DC-superheldenfilms toe. Hij spreekt over een tienjarenplan, vergelijkbaar met hoe Kevin Feige bij Marvel succesvol de lijnen uitzet.

“We beginnen weer vanaf nul”, zegt Zaslav. “Daarom stellen we een team samen dat een plan uitwerkt voor de DC-films de komende tien jaar. Dat moet toelaten om DC sterker en duurzaam te doen groeien. Onze focus ligt op kwaliteit. We zullen een film pas uitbrengen als die daar klaar voor is.”

Dat antwoord roept meteen de vraag op wat de nieuwe strategie betekent voor de DC-films die het komende jaar op de planning staan. Black Adam, Shazam! Fury of the Gods en Aquaman and the Last Kingdom zitten allemaal al lang in de post-productiefase. Ook The Flash, met de controversiële Ezra Miller in de hoofdrol, werd al volledig ingeblikt.

“We hebben ze gezien. En we zijn er enthousiast over”, verklaart Zaslav. “We denken echter dat we ze nog beter kunnen maken.” De CEO voedt daarmee de geruchten dat een aantal DC-projecten wellicht naar een latere releasedatum opgeschoven worden.

Bron: THR