Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.11.2021

Waren Rust-producenten gewaarschuwd voor mogelijke ongevallen op set?

door Vertigo

Dave Halls, de eerste regieassistent van de western Rust, gaf onlangs toe dat hij het wapen waarmee Alec Baldwin per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins doodschoot niet had geïnspecteerd. Nu wordt bericht dat de producenten gewaarschuwd waren voor Halls roekeloze gedrag.

Verschillende medewerkers van One Way, een film van Rust-productiehuizen Thomasville Pictures en Short Porch Pictures waarvoor Halls ook als eerste regieassistent optrad, getuigden namelijk dat hij de veiligheidsvoorschriften wat voertuigen betreft niet naleefde.

Zo zouden er op een gegeven moment figuranten in plaats van stuntmannen met auto’s hebben gereden. “Dave Halls is een gevaar,” zei een crewlid tegen de producenten van One Way. “Hij gaat ooit iemand vermoorden en jullie zullen verantwoordelijk zijn.”

Verder zegt set dresser Jay Graves dat hij bijna twee keer werd geraakt door een wagen. Voor een bepaalde scène werd er namelijk gedraaid in een straat die niet helemaal was afgesloten, waardoor het verkeer tussen takes door kon passeren. “Het was de minst veilige set waar ik ooit op heb gewerkt,” zegt Graves.

Crewlid Jared Tyree, die slechts één draaidag aanwezig was, voegt eraan toe dat de productie van One Way ongeveer dertig minuten werd stilgelegd nadat twee auto’s bijna met elkaar botsten.

Molly Moyeux, een woordvoerder van de producenten, ontkent dat het er op de set onveilig aan toeging. “Alle veiligheidsprotocollen werden opgevolgd tijdens de shoot,” zegt ze. “Ik vind het ziekelijk dat sommige ‘bronnen’ munt proberen te slaan uit zo’n gruwelijk ongeluk.”

Bron: Variety

Lees meer over: