Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.04.2018

Waren dit de beste film-aprilvissen?

door Vertigo

1 april was niet alleen bij Vertigo – sorry Jan Verheyen, sorry Matteo Simoni – maar ook in Hollywood een opportuniteit voor fake news van de geestige soort. Een bloemlezing:

Netflix haalde alles uit de kast voor hun aprilgrap. Gedurende het hele weekend was op de streamingdienst een aankondiging te zien dat Seth Rogen door Netflix was gekocht, lichaam en ziel incluis. Rogen ontdekte het nieuws zelf in een filmpje op Twitter waarin hij zijn contract doorneemt, helaas voor hem na het zetten van zijn handtekening. Het duivelspact zou onder meer inhouden dat Netflix Rogen mag laten opdraaien voor een moord en er achteraf een docureeks en biopic over maken met John Goodman in de hoofdrol.

Inland Empire-regisseur David Lynch zou volgens een post op Facebook een live-action Barbie-film gaan maken naar een scenario van meta-meester Charlie Kaufman. Steven Spielberg zou fungeren als executive producer en bij DreamWorks waren ze alvast enthousiast: “Barbie is een cultureel fenomeen met een rijke geschiedenis, dus een film kon niet uitblijven,” zei productiehoofd ‘Hugh Jass’. “David is de geknipte persoon om van Barbie een even grote blockbuster te maken als Jem and the Holograms of zijn eigen Inland Empire.” Ook ‘Mike Rotch’ van Barbie-moederbedrijf Mattel staat achter het plan. “David heeft de cv en het talent om van Barbie een leuke actiefilm te maken voor alle leeftijden.’

David Lynch to direct "Barbie" movie !!!Los Angeles, CA–(BUSINESS WIRE)– April 1, 2018David Lynch will be directing…

Geplaatst door David Lynch / News op zondag 1 april 2018

Moana-componist Lin-Manuel Miranda fopte zijn Twitter-volgers met het nieuws dat hij een Broadway-musical zou maken van Tommy Wiseau’s The Room. Ready Player One-acteur Mark Rylance zou daarin de rol van Johnny vertolken, in de film gespeeld door Wiseau himself. Miranda verklapte ook al de liedjestitels, waaronder Whatever Happened to My Cancer van Lisa’s moeder Claudette en Johnny’s You’re Tearing Me Apart, Lisa.

Shazam!-regisseur David F. Sandberg plaagde tenslotte DC-fans met een neptrailer voor de geplande superheldenfilm. Het beeldmateriaal werd in feite uit een seventies tv-serie geplukt. Als kers op de taart kreeg Shazam! een kleurrijke ondertitel, namelijk ‘Rise of the Ponysmasher’ naar Sandbergs Twitter-naam.