Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.04.2018

Waarom Xavier Dolans The Death and Life of John F. Donovan niet op Cannes te zien zal zijn

door Vertigo

Xavier Dolan is sinds zijn debuut I Killed My Mother een vaste waarde in Cannes. De Mommy-regisseur zal er dit jaar echter niet bij zijn met zijn eerste Engelstalige film The Death and Life of John F. Donovan. Daarin speelt Game of Thrones-ster Kit Harington een Amerikaans televisiegezicht van wie men ontdekt dat hij een verhouding had met een elfjarig jongetje.

Hoewel de film nog niet helemaal is afgewerkt, zond Dolan hem in voor het filmfestival van Cannes. Hij werd geselecteerd, maar Dolan besloot om toch niet te gaan. “Omwille van enkele recente gebeurtenissen leek Cannes ons niet de ideale plek om de film voor het eerst te vertonen,” zegt Dolan zonder er verder over uit te weiden.

Na de negatieve reacties van de pers op Dolans It’s Only the End of the World, dat nadien wel de Grand Prix won, zei Dolan twee jaar geleden al dat hij met The Death and Life of John F. Donovan niet naar Cannes zou trekken. Enerzijds zou de film niet op tijd klaar zijn, anderzijds wilde hij de film niet blootstellen aan meer pesterijen.

Hij blijft echter fan van het festival. “Ik ben geboren in Cannes,” zegt hij, “en The Death and Life of John F. Donovan zou er op zijn plaats geweest zijn. Hij snijdt thema’s aan zoals de tol van de roem en hoe artiesten daarmee omgaan, en Cannes is een glamoureus festival dat artiesten en cinema in de bloemetjes zet.”

Bron: IndieWire