Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.05.2019

Waarom X-Men: Dark Phoenix-einde opnieuw werd opgenomen

door Vertigo

Regisseur Simon Kinberg onthulde onlangs dat de finale van X-Men: Dark Phoenix zich oorspronkelijk in de ruimte zou afspelen, maar tijdens de reshoots werd vervangen door een scène op een trein. Volgens acteurs James McAvoy en Michael Fassbender, voor de vierde keer te zien als Charles Xavier en Magneto, was daar een goeie reden voor.

“Aan het einde is heel wat veranderd,” zei McAvoy, “en dat was noodzakelijk omdat het heel sterk op dat van een andere, recente superheldenfilm leek. We waren ons daar echter eerst niet van bewust.”

“Ze hadden spionnen op de set en hebben onze ideeën gestolen,” grapte Fassbender, maar McAvoy denkt eerder dat beide ploegen zich op hetzelfde bronmateriaal baseerden.

De opnames van X-Men: Dark Phoenix zaten erop in oktober 2017 en sindsdien zijn er heel wat superheldenfilms uitgekomen. Mogelijk gaat het om Captain Marvel, tevens een film rond een vrouwelijk hoofdpersonage met een finale in de ruimte.

Volgens hoofdrolspeelster Sophie Turner was er een bijkomstige reden om het einde van X-Men: Dark Phoenix te herschrijven. “Het derde deel van de film vloekte aanvankelijk met de eerste twee,” zei ze, “maar nu is het mijn favoriet.”

Tot slot onthulde Jessica Chastain dat ook haar mysterieuze schurk ingrijpend veranderde tijdens de reshoots.

Bron: The Playlist