Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.03.2021

Waarom William Shatner niet al zijn Star Trek-afleveringen & -films gezien heeft

door Vertigo

William Shatner speelde Captain James T. Kirk in de originele Star Trek-serie en -films en heeft onthuld dat hij niet alle Star Trek-projecten heeft gezien.

“Ik heb nooit naar Star Trek: The Original Series gekeken,” zegt Shatner. “Er zijn veel afleveringen die ik niet ken en hetzelfde geldt voor sommige films.”

Shatner voegt eraan toe dat hij wel de film Star Trek V: The Final Frontier heeft gezien, voornamelijk omdat hij hem zelf geregisseerd heeft. “Die moest ik wel bekijken,” zegt hij.

“Het is echter pijnlijk om naar mijn Star Trek-projecten te kijken, omdat de manier waarop ik eruit zie en waarop ik me gedraag me niet bevalt,” vervolgt hij.

Verder verklaart Shatner waarom de Star Trek-franchise de tand des tijds heeft doorstaan. Volgens de acteur is de mensheid met uitsterven bedreigd omdat ze de aarde kapotmaakt, maar toont Star Trek dat het niet zo hoeft te zijn.

Star Trek speelt zich vierhonderd jaar in de toekomst af en laat zien dat de mensheid zal blijven bestaan als we het nodige doen,” zegt Shatner. “Dankzij die hoopvolle boodschap is Star Trek nog steeds zo populair.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: