Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.09.2019

Waarom The Shawshank Redemption nu niet meer gemaakt zou worden

door Vertigo

Frank Darabonts The Shawshank Redemption blaast dit jaar 25 kaarsjes uit en wordt in de Verenigde Staten op 22, 24 en 25 september opnieuw in de bioscoop uitgebracht.

“Onze cultuur is ironisch en sarcastisch geworden, maar de oprechtheid en openhartigheid van de film valt nog steeds in de smaak bij het publiek,” zegt de regisseur. “Mensen willen in het goede blijven geloven.”

Hij denkt echter niet dat hij The Shawshank Redemption vandaag gemaakt zou krijgen. “Ik kan mij in elk geval inbeelden hoe hard de studio er zich mee bemoeid zou hebben. Gelukkig werd de film geproduceerd door Castle Rock, een bedrijf waar filmmakers op de eerste plaats kwamen, maar waar nu geen ruimte meer voor is.”

Darabonts recentste film The Mist dateert van 2010 en hij is niet zeker of er een opvolger komt. “Dat hangt volledig van Hollywood af,” zegt hij. “Ik ben niet het type om een superheldenprent in te blikken en daar ligt de focus op tegenwoordig. Mijn soort films zijn misschien een beetje te ouderwets.”

“Er zijn een aantal dingen die ik heel graag zou doen,” vervolgt hij, “als ik er een plek en een budget voor zou vinden, maar ik reken er niet op.”

Bron: IndieWire