Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.09.2018

Waarom Steven McQueen Widows-castingadvies Michelle Rodriguez negeerde

door Vertigo

Zodra Steve McQueen zijn oog liet vallen op Michelle Rodriguez voor een rol in zijn nieuwe film Widows werd hem afgeraden om met de actrice samen te werken. De Fast & Furious-ster zou namelijk een lastige tante zijn.

De regisseur trok zich daar echter niks van aan. “Ik heb een gelijkaardige reputatie,” zei hij. “Een blanke regisseur wordt een perfectionist genoemd, maar een zwarte regisseur zoals mij wordt moeilijk genoemd. Ik negeerde wat men zei over Michelle, omdat ik haar zelf wilde leren kennen.”

Rodriguez sloeg oorspronkelijk de rol af, omdat ze haar personage te onderdanig vond aan de mannelijke personages. McQueen ging op zoek naar iemand anders, maar vond niemand die het volgens hem zo goed zou doen als haar.

“Ik vond het best grappig,” zei de regisseur. “Normaal ben ik namelijk geïnteresseerd in mensen die gemakkelijk zijn in de omgang. Michelle is gewoon heel intelligent, gepassioneerd, nieuwsgierig en hardnekkig.”

“Toen ik haar voor het eerst ontmoette, begreep ik waar haar reputatie vandaan kwam. Ze stelt zichzelf voortdurend moeilijke vragen en probeert er een antwoord op te vinden. Ik ben ook zo, dus het idee dat ze moeilijk zou zijn om mee samen te werken, is belachelijk.”

Bron: IndieWire