Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.01.2020

Waarom Star Wars: The Rise of Skywalker met de deur in huis viel

door Vertigo

In de opening crawl van Star Wars: The Rise of Skywalker wordt onthuld dat Emperor Palpatine (Ian McDiarmid) uit de dood is opgestaan en een wraakboodschap het heelal heeft ingestuurd.

Volgens coscenarist Chris Terrio gingen daar verschillende versies van de crawl aan vooraf. “We hebben eindeloos gediscussieerd over wat er in de crawl zou staan,” zegt hij. “We wilden sowieso het woord ‘wraak’ gebruiken en de openingszin ‘The dead speak.'”

Terrio zag het als een reactie op het ‘kill the past‘-principe waarop Rian Johnsons The Last Jedi is gebouwd. “Kylo Ren is misschien bezig met het verleden af te rekenen in Episode VIII en het begin van Episode IX, maar het verleden is nog niet klaar met hem.”

Kylo Ren komt namelijk oog in oog te staan met de Emperor. Het personage leek om het leven te zijn gekomen in Return of the Jedi en Terrio zegt dat er in andere versies zowel meer als nog minder werd ingegaan op zijn comeback.

Uiteindelijk lieten hij en regisseur J.J. Abrams zich inspireren door de allereerste Star Wars-film. “In de opening crawl van A New Hope wordt een vrij complexe situatie geschetst rond de gestolen plannen van een ruimteschip genaamd de Death Star.”

“In 1977 was dat nog allemaal gloednieuwe informatie,” vervolgt hij. “We beslisten dat we gingen beginnen met een interessante gebeurtenis, namelijk dat de Emperor een boodschap heeft verspreid.”

Bron: /Film