Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.06.2018

Waarom Mackenzie Davis switcht tussen blockbusters à la Blade Runner 2049 en indie-pareltjes als Tully

door Vertigo

Mackenzie Davis (Blade Runner 2049) boekte haar grootste rol tot nu toe als een vermeende “moordmachine uit de toekomst” in de Terminator-reboot van Deadpool-regisseur Tim Miller. Daar zijn de opnames momenteel voor aan de gang, maar voor de film verschijnt zal Davis nog te zien zijn in indies als Tully en Izzy Gets the F*ck Across Town.

De actrice is alvast niet van plan om na de Terminator-prent haar indie-liefde op te geven. Voor elk project baseert ze zich nog steeds op de regisseurs waar ze mogelijk mee kan samenwerken. “Het is een beetje als daten,” zei ze. “Het is een interessant proces. Als een filmkijker houd ik uiteraard van regisseurs. Ik hou van mensen die een goed standpunt hebben en ik wil in films spelen die een goed standpunt hebben.”

Zo kwam ze bij Miller terecht. Na haar eerste ontmoeting met hem was ze meteen geïnteresseerd om in deze Terminator-aflevering mee te doen. Bovendien wilde ze graag deel uitmaken van de “stamboom van de toekomstkrijger”. Davis zal samen met andere nieuwkomer Natalie Reyes alvast in de voetsporen treden van Linda Hamilton, die in Terminator voor het eerst sinds Terminator: Judgment Day uit 1991 terug haar opwachting maakt.

Maar dat wil dus niet zeggen dat Davis geen indies meer gaat maken. “Ik hou van kleinere films,” zei ze, “maar het gaat mij vooral om goeie scripts en regisseurs. Eens je een nieuw level hebt bereikt, kan je volgens mij nog steeds terug naar het indie-level.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: