Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.07.2019

Waarom Jeremy Renner nee zei tegen Hellboy en ja tegen Hawkeye

door Vertigo

Voor hij gecast werd als Clint Barton aka Hawkeye in het Marvel Cinematic Universe kreeg acteur Jeremy Renner de kans om een andere superheld gestalte te geven. Hij werd namelijk benaderd voor de hoofdrol in Guillermo del Toro’s Hellboy, maar wees het voorstel af.

“Ik was het script aan het lezen,” zei Renner, “maar begreep het niet van en kon mij er niet in vinden. Omdat ik geen voeling had met het personage en niet zou weten waar ik mee bezig was, heb ik nee gezegd.”

Ron Perlman kroop uiteindelijk in de huid van het comics-personage en Renner heeft er geen spijt van. “Ik ben blij dat ik het niet gedaan heb,” zei hij, “en dat heeft niks met de kwaliteit van de film te maken. Ik was er gewoon niet geschikt voor.”

Over Hawkeye heeft Renner dan weer niet getwijfeld. “Ik kon mij vinden in het feit dat hij geen superkrachten, maar een aantal bijzondere vaardigheden heeft,” zei hij. “Moest men mij gevraagd hebben om Thor te spelen, had ik ook gepast. Ik weet gewoon niet hoe ik aan zoiets moet beginnen.”

Bron: EW

Lees meer over: