Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2018

Waarom Ivan Drago-acteur Dolph Lundgren bijna paste voor Creed 2

door Vertigo

Creed 2 is niet alleen een sequel op het succesvolle Creed, maar ook op Rocky IV. Dolph Lundgren maakt in de film namelijk zijn comeback als Rocky Balboa’s tegenstander Ivan Drago. Lundgren had aanvankelijk zijn twijfels bij zijn deelname. “Ik vond het een beetje zielig,” zei hij, “en ik wou geen afbreuk doen aan een iconisch personage waar veel mensen, vooral fitness-fans, naar opkijken.”

Het scenario van Rocky-acteur Sylvester Stallone en Cheo Hodari Coker (Luke Cage) trok Lundgren echter over de streep. “Het gaf mij de kans om een andere kant van Drago te laten zien,” zei hij. “Er zit 35 jaar tussen Creed 2 en Rocky IV. Ivan had het ondertussen zwaar te verduren. Ik heb mijn eigen ervaringen van de afgelopen 35 jaar gebruikt in mijn vertolking en zo maakte ik de cirkel rond.”

Uitendelijk is Lundgren heel blij dat hij erbij was. “Het was een enorme uitdaging,” zei hij, “maar ook een kans om op mijn eigen loopbaan terug te blikken zoals Ivan doet met zijn bokscarrière. De twee vertonen enkele unieke gelijkenissen.”

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: