Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.04.2019

Waarom Francis Ford Coppola een derde versie van Apocalypse Now maakte

door Vertigo

Na Apocalypse Now en Apocalypse Now Redux komt er een derde versie van Francis Ford Coppola’s filmklassieker. Volgens de regisseur werd er namelijk te veel geknipt in de eerste editie en was de tweede te lang. Vandaar dat hij nu voor de gulden middenweg is gegaan.

“Ik heb altijd geprobeerd om redelijk te blijven wat ideeën en suggesties van de financiële partners, distributeurs en studio’s betreft,” zei hij. “De originele film was te lang en ongebruikelijk op vlak van stijl en inhoud en daarom snoeiden we zowel om tijd te besparen als rare dingen eruit te halen.”

“Toen ik het resultaat terugzag op tv vond ik dat de film niet vreemd genoeg was en eigentijdser was geworden. Wat in het verleden avant-garde was, wordt vaak mainstream in het heden.”

Apocalypse Now: Final Cut gaat in wereldpremière op het filmfestival van Tribeca en is volgens Coppola de perfecte versie. Een home release is momenteel nog niet gepland.

Coppola onthulde ook dat hij eindelijk aan Megalopolis gaat beginnen. Dat project gaat al mee van in de eighties en draait rond een architect die een utopische wereld wil creëren in New York. 

De bedoeling is om een sterrencast te strikken en Jude Law zou alvast in aanmerking komen voor een rol. Verder wil Coppola gebruik maken van alles wat hij in zijn carrière heeft geleerd en later dit jaar aan de opnames beginnen.

Bron: The Playlist, Dark Horizons