Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.05.2016

Waarom David Cronenberg mogelijk op pensioen gaat

door Marijn Claeys

David Cronenberg, regisseur van onder meer The Fly, Crash en Eastern Promises, overweegt binnen afzienbare tijd het filmmaken vaarwel te zeggen. Viggo Mortensen onthult nu dat dit niet helemaal een eigen beslissing is van de regisseur. Cronenberg blijkt meer en meer moeite te hebben om financiers te vinden voor zijn films.

Mortensen, die nu in Cannes is voor zijn nieuwe film Captain Fantastic, uit zijn teleurstelling: “Ik kan aan niemand anders denken die al zo lang meegaat en toch zo fris blijft. Het is belachelijk, Woody Allen maakt elk jaar een film en andere regisseurs maken ook wat ze willen. Maar één van onze grootste regisseurs heeft het zo moeilijk om zijn films gemaakt te krijgen.”

Toch zit Cronenberg niet stil. Volgens Mortensen beleeft hij veel plezier aan het schrijven van zijn boeken. In 2014 bracht hij al het boek Consumed uit.

Cronenberg en Mortensen werkten voor het eerst samen voor A History of Violence, Eastern Promises volgde, en leverde de acteur een Oscarnominatie op. Hun laatste samenwerking dateert van 2011, met A Dangerous Method.

Bron: IndieWire

@MarijnClaeys