Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.11.2019

Vrouwelijke crewleden ijverden voor Black Widows lot in Avengers: Endgame

door Vertigo

In Avengers: Endgame offert Black Widow (Scarlett Johansson) zich op zodat haar goeie vriend Hawkeye (Jeremy Renner) één van de Infinity Stones kan bemachtigen. Dat bleek een controversiële keuze te zijn.

Scenaristen Christopher Markus en Stephen McFeely geven toe dat er een alternatieve versie van de scène werd ingeblikt waarin Hawkeye het leven laat.

“We hebben er lang en goed over nagedacht en wisten dat we de eerste heldin van het Marvel Cinematic Universe zouden afmaken,” zegt McFeely.

“Voor Avengers: Infinity War bedachten we domweg een regel dat je de Soul Stone enkel kan verkrijgen als je een geliefde verliest,” vervolgt hij. “We konden dus niet zomaar Steve Rogers en de Hulk sturen.”

“Hoewel het een hele puzzel was, voelde het aan als het einde van Black Widows verhaallijn. Ze offerde zichzelf op voor haar nieuwe familie en de helft van al het leven in het heelal.”

“Een aantal vrouwelijke crewleden protesteerden hevig toen we voorstelden om Hawkeye in haar plaats te laten sterven,” voegt hij eraan toe. “Ze wilden niet dat we dat van haar afnamen.”

“Ik ben heel trots op Black Widows sterfscène en heb er geen spijt van,” besluit hij. “Het enige probleem is dat we niet echt bij haar dood konden stilstaan omdat er daarna nog een uur film te gaan is.”

Bron: IndieWire