Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.12.2018

Volgt Adam McKay Vice op met Step Brothers 2?

door Vertigo

Hoewel hij een sequel maakte op zijn komedie Anchorman twijfelt Vice-regisseur Adam McKay over een vervolg op Step Brothers met Will Ferrell en John C. Reilly als stiefbroers Dale en Brennan.

“Komedies hangen grotendeels af van het verrassingseffect,” zei hij, “en van nieuwe ideeën. Als we een goeie insteek vinden of de tijd rijp is, komt er misschien wel een Step Brothers 2 waarin Dale en Brennan een manier vinden om alle CO2 uit de atmosfeer te halen en de opwarming van de aarde tegen te houden. Dat voelt echter zweterig aan.”

Ooit waren er plannen om een hiphopalbum van Dale en Brennan uit te brengen. “We hadden vijf songs klaar,” zei McKay, “maar toen zagen we een vogel in de verte en waren we afgeleid. Wie weet krijgt Step Brothers wel een staartje in de vorm van een podcast met zes afleveringen en de originele cast.”

Verder denk McKay ernstig na over een film rond de klimaatproblematiek in de stijl van The Big Short en Vice. Ook plant hij een reünie met Ferrell en Reilly in de vorm van The Last Patriots, een film over twee mannen die het op zich nemen een muur te bouwen tussen de Verenigde Staten en Mexico. Tenslotte staat er ook nog een film met Jennifer Lawrence genaamd Bad Blood op McKay’s agenda.

Bron: https://theplaylist.net/step-brothers-sequel-adam-mckay-20181221/