Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.05.2018

Voert radicaliseringdrama van de Dardennes en officiële selectie Cannes 2019 aan?

door Vertigo

Het filmfestival van Cannes is nog niet begonnen of er wordt al vooruitgeblikt naar de editie van volgend jaar. Franse distributeur Wild Bunch heeft een aantal titels aangekondigd waar ze in 2019 willen mee uitpakken.

Daar is de elfde film van onze landgenoten Jean-Pierre en Luc Dardenne bij. Ahmed zal over een Belgische tiener gaan die zijn leraar probeert te vermoorden nadat hij de Koran op een extremistische manier interpreteerde. “De film gaat over de radicalisering van een Belgische jongen,” zei Wild Bunch-medevoorzitter Vincent Maraval, “en het script brengt een debat op gang over hoe de Koran geïnterpreteerd kan worden door iemand onder negatieve invloed.”

Ook nieuw werk van regisseur Arnaud Desplechin staat op de planning. Zijn Roubaix, A Light zal zich focussen op een bloedernstige politiecommissaris (Roschdy Zem) die zich vastbijt in de moord op een oudere vrouw door haar buren, een lesbisch koppel met een alcohol- en drugsverleden.

Nog aangekondigd werd Ken Loach’ opvolger van I, Daniel Blake. Loach zal opnieuw sociaal relevante thema’s aansnijden met het verhaal van een Brits arbeidersgezin dat amper rondkomt in het huidige jobklimaat.

Tenslotte zal Wild Bunch Hirokazu Kore-eda’s The Truth About Catherine voorstellen. De film brengt Catherine Deneuve en Juliette Binoche voor de eerste keer samen op het grote scherm. Deneuve speelt een diva-actrice die verkeerd werd afgeschilderd in een recente autobiografie. Om het boek te promoten wordt haar dochter (Binoche) er tegen haar zin bijgehaald.

Bron: The Playlist