Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.05.2021

VOD-platform Cinema bij je thuis pakt uit met NTGent- en Pedro Almodóvar-films

door Vertigo

Vier films van NTGent zijn vanaf nu online te bekijken op Lumière-VOD-platform Cinema bij je thuis. Het online aanbod is een unicum voor het stadstheater, dat een volgende stap zet in zijn digitale ontwikkeling.

NTGent kijkt er enorm naar uit om opnieuw live theater in de zalen te brengen. Maar er is meer: het stadstheater bracht in volle coronatijd ook films uit, waarvan er vier (The New Gospel, Yellow, Just Asking: de film, en Orestes in Mosul – The Making of) voortaan te bekijken zijn via Cinema bij je thuis.

“Live theater blijft cruciaal, maar tegelijk heeft theater nieuwe distributiekanalen nodig,” zegt artistiek directeur Milo Rau. “Films vergroten onze toegankelijkheid. We bereiken er een breder, diverser en internationaler publiek mee.”

“Ik vind dat essentieel,” vervolgt hij. “Theater mag er niet alleen zijn voor wie het zich kan permitteren om op zaterdagavond in een chique kostuum naar een schouwburg te komen.”

“We zijn trots dat we deze prachtige NTGent-producties via Cinema bij je thuis tot in de huiskamer kunnen brengen,” zegt Lumière. “We versterken zo tot onze grote tevredenheid onze samenwerking met het stadstheater.”

Verder pakt Lumière uit met The Human Voice, een korte film van Pedro Almodóvar gebaseerd op het beroemde toneelstuk La voix humaine van Jean Cocteau.

In Tilda Swinton vond Almodóvar de ideale vertolker van het personage dat hem al decennia inspireert: een verlaten en ontredderde vrouw.

The Human Voice is de eerste Engelstalige film van Pedro Almodóvar. Zoals altijd met aandacht voor detail, schitterend design en felle kleuren.

Tilda Swinton is adembenemend in een decor dat laat zien hoe dicht het leven bij het theater staat. Zo kennen we Almodóvar. De film ging in première op het filmfestival van Venetië, en zal vanaf 18 mei op Cinema bij je thuis te zien zijn. Bovendien komt de volledige filmcollectie van Pedro Almodóvar op Cinema bij je thuis.

Meer info over de films van NTGent en Almodóvar vind je hier.

Bekijk het volledige overzicht van nieuwe releases op Cinema bij je thuis hieronder:

12/05: Balloon (Septemberfilm)
12/05: Our Friend (The Searchers)
12/05: NTGent bij je thuis: The New Gospel, Just asking: the film?, Orestes in Mosul – The making of, Yellow
18/05: The Human Voice (Cinéart)
25/05: The Killing Of Two Lovers (Cinéart)
02/06: The Trip To Greece (Septemberfilm)
16/06: Farming (Septemberfilm)

Lees meer over: