Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.12.2020

Vlaamse tweeling met Armeense roots organiseert opmerkelijke VOD-steunactie

door Vertigo

Edisson en Lena Chatchatrian, een tweeling met Armeense roots, organiseren deze maand een video-on-demand-event om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het recente conflict in Nagorno-Karabach aka Artsakh.

Dat is een onafhankelijke Armeense regio waarvan onlangs een deel werd veroverd door Azerbeidzjan. Het online evenement is een coronaproof alternatief voor een reeks fysieke events die zouden doorgaan in heel België.

1915 met Simon Abkarian (Casino Royale) en Angela Sarafyan (Westworld) vertelt het verhaal van een regisseur die aan de hand van een toneelstuk de Armeense genocide tijdens WO I wil aankaarten.

Dit drama werd gekozen om de kijker iets meer over de Armeense geschiedenis bij te brengen en te doen begrijpen waarom Armeniërs zo vasthangen aan hun geschiedenis en hun roots.

De film is tot eind december te huur voor 10 euro op het video-on-demand-platform Cinema bij je thuis. De volledige opbrengst zal gedoneerd worden aan gezinnen in Artsakh die alles kwijt zijn geraakt en geen broodwinner meer hebben.

Lees meer over: