Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.09.2021

Vlaams drama Red Sandra heeft druk festivalnajaar voor de boeg

door Vertigo

In afwachting van de officiële Belgische premières op 21 oktober in Kinepolis Antwerpen, op 23 oktober in Oostende en de nationale release op 27 oktober heeft Red Sandra al een druk festivalnajaar voor de boeg.

Red Sandra gaat op 10 september in wereldpremière als de openingsfilm van het Hope International Film Festival in het Zweedse Stockholm, waar hij geselecteerd is voor de officiële competitie. Producent Peter Bouckaert, regisseur Lien Willaert en actrice Darya Gantura zullen aanwezig zijn op de openingsceremonie.

De Nederlandse première is voor het Film by the Sea-festival in Vlissingen waar de film op 17 september wordt vertoond in aanwezigheid van regisseurs Jan Verheyen en Willaert, actrices Gantura en Rosalie Charles, en de Nederlandse DoP Reinier Van Brummelen.

Op zaterdag 2 oktober is Red Sandra dan de Vlaamse vertegenwoordiger op de 35e editie van het Festival International du Film Francophone in Namur. Bouckaert en Willaert zullen aanwezig zijn.

Van 6 tot 13 oktober gaat in Emden Norderney (Duitsland), zo’n beetje het Duitse Gent, de 31e editie van het filmfestival door. Red Sandra is geselecteerd voor de internationale competitie en zal in Emden worden vertoond op 7 en 8 oktober. Een nog te bepalen delegatie zal de film aan het Duitse publiek voorstellen.

De voorlopig laatste halte voor Red Sandra is het European Film Festival in Zuid-Afrika van 14 – 24 oktober. Omwille van de coronacrisis gaat dit festival online door en zal de aanwezigheid van de regisseurs zich dus beperken tot een virtuele aanwezigheid.

Op 21 en 23 oktober is het dan de beurt aan Vlaanderen met premières in Antwerpen en Oostende. Red Sandra wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en is vanaf 27 oktober te zien in alle Vlaamse bioscopen en Brussel.