Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.01.2021

Vin Diesel teaset F9-plot, -thema’s en -verrassingen

door Vertigo

In de eerste trailer van F9, de negende Fast & Furious-film, werd onthuld dat Dominic Toretto (Vin Diesel) een broer genaamd Jakob (John Cena) heeft, een personage dat nog nooit eerder in de reeks werd vermeld.

“We wilden altijd al iets meer weten over Doms verleden, maar een franchise moet het verdienen om daar dieper op in te gaan,” zegt Diesel. “Ik hoop dat Fast & Furious daarin is geslaagd. Iedereen wilde bijna een soort oorsprongsverhaal vertellen.”

De trailer liet ook zien dat Doms teamgenoot Han (Sung Kang) nog leeft, hoewel hij in The Fast and the Furious: Tokyo Drift aan zijn einde leek te komen.

Diesel zegt dat Hans terugkeer inspeelt op het centrale thema van de Fast & Furious-reeks: familie. “Ik wil niets verklappen, maar het thema van deze film is: keer je familie niet de rug toe,” zegt hij.

De acteur verklapt wel dat Helen Mirrens personage Magdalene Shaw, de moeder van Fast & Furious-slechteriken Deckard Shaw (Jason Statham) en Owen Shaw (Luke Evans), in F9 zelf achter het stuur plaatsneemt.

Verder zegt Diesel dat de film nog veel meer verrassingen in petto heeft: “Je ziet veel in de trailer, maar je hebt nog niets gezien. De dag waarop het publiek mag terugkeren naar de bioscoop om het negende hoofdstuk van de saga te beleven wordt heel speciaal.”

Bekijk twee nieuwe stills uit F9 hieronder:

Bron: EW

Lees meer over: