Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.02.2021

Viggo Mortensen blikt terug op X-Men-auditie

door Vertigo

Viggo Mortensen was een van de kandidaten om Wolverine te vertolken in Bryan Singers X-Men en heeft in de podcast Happy Sad Confused op zijn meeting met de regisseur teruggeblikt.

“Ik had mijn twijfels bij de rol omdat ik geen zin had om in een eindeloze reeks films keer op keer hetzelfde personage te spelen,” zegt Mortensen, die ironisch genoeg kort daarna Aragon vertolkte in de drie Lord of the Rings-films.

Verder had Mortensen zijn bedenkingen bij het X-Men-script nadat zijn zoon, acteur Henry Mortensen, het script las en vond dat Wolverine te veel afweek van de Marvel-comics.

“Ik nam Henry mee naar mijn meeting als een soort geluksbrenger en gids en omdat hij er misschien iets uit kon leren,” zegt Mortensen.

“Tijdens de meeting gaf Henry zijn mening over het script en begon de regisseur zich uitgebreid te verantwoorden voor de dingen die hij had veranderd,” vervolgt hij.

“Achteraf vroeg Henry me of Singer zijn feedback ter harte zou nemen en dat betwijfelde ik,” zegt Mortensen, maar voegt eraan toe dat Wolverine in de uiteindelijke film dichter bij de comics aanleunde.

Wolverine werd gespeeld door Hugh Jackman en Mortensen vindt dat hij het er uistekend van afbracht. “Iedereen is het er zeker en vast mee eens dat niemand anders het beter had gedaan,” zegt hij.

Bron: The Playlist