Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.06.2020

Verwijdering Gone with the Wind van HBO Max fel bekritiseerd in China

door Vertigo

De beslissing van HBO Max om Gone with the Wind wegens zijn racistische inhoud tijdelijk uit het aanbod te verwijderen krijgt veel kritiek op Chinese sociale media, waar de ingreep vergeleken wordt met de verbranding van boeken tijdens het nazitijdperk.

Volgens de entertainmentnieuwssite IndieWire is de Chinese bevolking namelijk niet genoeg vertrouwd met het onderwerp racisme doordat bijvoorbeeld veel jongeren zijn opgegroeid met Hollywood-films en -series waarin vooral blanke mensen aan bod komen.

“De cultuur waarin je opgroeit, vertelt je niet dat ze fout zit,” zegt Ina Yang, de presentator van de Chinese filmpodcast Loud Murmur, waarin ze reeds aanhaalde dat Green Book het ondanks zijn ‘blanke redder’-controverse in de VS uitstekend deed in China.

Eerder werd op Chinese sociale media ook het verwijt dat de sitcom Friends niet divers genoeg zou zijn als een ‘overcorrectie’ gezien en werd er zelfs gesuggereerd dat Barry Jenkins’ Oscarwinnaar Moonlight zijn populariteit te danken heeft aan politieke correctheid.

Bron: IndieWire

 

Lees meer over: