Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.04.2021

Journaliste ontkent dat ze Daniel Kaluuya verwarde met One Night in Miami-acteur tijdens Oscars

door Vertigo

Journaliste Margaret Gardiner ligt onder vuur nadat ze in de persruimte van de Oscars acteur Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah) met Leslie Odom Jr. (One Night in Miami) leek te verwarren.

Gardiner is lid van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes die onlangs in opspraak kwam omdat ze geen zwarte leden heeft.

Naar verluidt vroeg de journaliste aan Kaluuya, die voor Judas and the Black Messiah van Shaka King de Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol won, wat het voor hem betekende om met Regina King, de regisseuse van One Night in Miami, samen te werken.

Kaluuya antwoordde ‘Stel de vraag nog eens, alsjeblieft’, maar het is onduidelijk of hij Gardiner niet gehoord had of verward was door haar vraag. In elk geval repte Gardiner de tweede keer met geen woord over Regina King.

“Daniel Kaluuya, ik heb je niet verward met Leslie Odom Jr.,” reageert Gardiner op Twitter. “Het spijt me als dat zo overkwam. Ik wilde vragen wat je vond van het feit dat Regina King niet genomineerd werd voor Beste Regisseur en wat je overwinning voor de zwarte gemeenschap betekent nu de ongelijkheid binnen veel organisaties aan de kaak wordt gesteld.”

“Er was een probleem met het geluid en dus heb ik het deel over Regina King laten vallen en mijn vraag anders geformuleerd,” vervolgt ze. “Ik bied iedereen die aanstoot nam aan mijn woorden mijn verontschuldigingen aan.”

https://twitter.com/MargaretGGG/status/1386757889994334210?s=20

https://twitter.com/MargaretGGG/status/1386759077129117698?s=20

https://twitter.com/MargaretGGG/status/1386875802604560385?s=20

Bron: IndieWire