Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.09.2019

Vervoegt Matthias Schoenaerts nieuwe Terrence Malick The Last Planet?

door Vertigo

Nadat hij in Terrence Malicks A Hidden Life gecast werd, zou Matthias Schoenaerts ook in de opvolger The Last Planet meedoen. Hij zou vervoegd worden door onder meer Mark Rylance en Son of Saul-acteur Géza Röhrig.

De film zou een bijbels verhaal zijn over het leven van Jezus Christus en Rylance lichtte alvast een tipje van de sluier op. “Terry heeft vier versies van het personage Satan geschreven,” zegt hij, “en ik dacht dat ik er één ging spelen.”

“Ik heb echter gehoord dat ik aan alle vier gestalte zou geven,” vervolgt hij. “Eén ervan moet op een bepaald moment een vrouw zijn geweest, maar aangezien ik gevraagd werd om mijn baard te laten groeien, is dat niet meer het geval.”

Rylance is blij met zijn casting, maar maakt zich toch een beetje zorgen. “Ik heb mij laten vertellen dat Terrence Malick constant tegen je praat,” zegt hij, “en als theateracteur ben ik niet gewoon dat iemand mij bevelen geeft.”

Naast Schoenaerts, Rylance en Röhrig zouden ook Alfonso Postiglione, Joseph Fiennes, Douglas Booth en Lorenzo Gioielli deel uitmaken van de cast. Dat kondigde Postiglione zelf aan op Instagram.

Hij voegde eraan toe dat hij de “schrijver” speelt, Fiennes de “regisseur”, Booth en Gioielli de “producenten” en Malick zelf de “meester”. Mogelijk bevat The Last Planet dus een film in een film.

https://www.instagram.com/p/By42_o_oiC-/?utm_source=ig_embed

Bron: The Playlist