Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.06.2018

Vervangt Marvel Studios-hoofd Kevin Feige Kathleen Kennedy bij Lucasfilm?

door Vertigo

Het gerucht doet al een tijdje de ronde dat Kathleen Kennedy zal aftreden als hoofd van Lucasfilm na het floppen van Solo: A Star Wars Story. Kennedy zou het bedrijf bovendien miljoenen dollars gekost hebben door het inhuren van een pak regisseurs waar ze uiteindelijk geen goeie verstandhouding mee had, wat tot verschillende reshoots leidde.

Gareth Edwards werd namelijk aan de kant geschoven voor Rogue One, Colin Trevorrow stapte op als regisseur van Episode IX en Josh Trank, Phil Lord en Christopher Miller werden door Lucasfilm zelf aan de deur gezet, de eerste voor een niet nader geduide Star Wars-spin-off, de andere twee voor Solo: A Star Wars Story.

Dat alles was voor sommigen genoeg reden om te geloven dat Kennedy in september min of meer met pensioen zou gaan. Als haar vervanger werd Marvel Studios-hoofd Kevin Feige genoemd, die bekend staat als een grote Star Wars-fan en wiens contract bij Marvel ten einde loopt.

Feige zelf heeft de geruchten echter ontkend. Op de vraag of hij zou betrokken zijn bij de toekomst van Star Wars antwoordde hij: “Nee, enkel in mijn tuin met mijn action figures.”

Bron: /Film