Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.05.2017

Onze #Cannes2017-top tien

door Steven Tuffin

Zoals gewoonlijk tekende onze hoofdredacteur, Steven Tuffin, present op het Filmfestival van Cannes de voorbije weken. Net zoals de meeste aanwezigen dompelde hij zich onder in een oase van films. Hieronder vind je zijn favorieten van de 70e editie!

Loveless

Andrei Zvyagintsev laat de kolder van Leviathan voor wat het is en gaat voor een echtscheidingsthriller die je op de best mogelijke manieren lam mept.

Okja

Bong Joon-ho neemt de ingrediënten van zijn monsterprent The Host, voegt de nodige Hollywood-kruiden toe en bereidt zo een E.T. anno 2017.

A Prayer Before Dawn

Wie dacht dat martial arts-films altijd zielloos en oppervlakkig zijn: geef dit op feiten gebaseerde gevangenisdrama een kans en laat je op andere gedachten brengen.

How to Talk to Girls at Parties

John Cameron Mitchell grijpt terug naar de verwondering van Hedwig and the Angry Inch en tekent voor een punky coming of age met een scifi-twist.

The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos gooit het over een genreboeg met deze huiverthriller waarin het antagonisme tussen een arts en een mysterieuze puber centraal staan. Voor interpretatie vatbaar!

The Beguiled

Sofia Coppola tekent voor haar beste film sinds Lost in Translation. Meng het feëerieke van The Virgin Suicides met een grote geut Southern Gothic.

A Gentle Creature

Sergei Loznitsa mag de bal compleet misslaan in de finale droomsequentie, daarvoor ontplooit zich een intrigerend hopeloze zoektocht in een nog intrigerender hopeloos Siberisch stadje.

Good Time

De gebroeders Safdie bewijzen zich als grote beloftes van de Amerikaanse indie-cinema met dit misdaaddrama waarin Robert Patterson andermaal zijn kunnen bewijst.

Twin Peaks

We hoeven niet langer te wanhopen: David Lynch beschikt nog steeds de duistere toverkracht der zevende kunst. Twee afleveringen op een gigantisch scherm, dat was smullen!

You Were Never Really Here

Lynne Ramsay ontbeent moderne actiefranchises zoals Taken en Bourne in dit psychodrama met een verbluffende Joaquin Phoenix als meedogenloze maar getormenteerde moordmachine.