Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.04.2020

Vertigo blikt vooruit in coronatijden

door Steven Tuffin

Beste Vertigo-vriend(in),

Sta me toe om eerst even de hand in eigen boezem te steken: tot voor kort vatte ik de lockdown light niet al te zwaar op. Een extra vakantie met vrouw en kind: laat maar komen, dacht ik. Bovendien was ik blij dat Vertigo online door kon blijven draaien.

Hoewel het overheerlijk is om veel tijd met het voorgenoemde duo door te brengen en dagelijks een #CinemaCorona-filmpje en nieuwsberichten te kunnen posten, werd het de voorbije week duidelijk dat het tijd was om na te denken over de toekomst van ons filmmagazine. 

Eén ding is zeker: de hele filmsector gaat enorm gebukt onder de coronacrisis. Bioscopen moesten sluiten, opnames werden stilgelegd en wij konden onmogelijk een aprilnummer uitbrengen – een meinummer zit er ook niet in. 

Het heeft geen zin om papieren magazines te maken zolang de bioscopen gesloten blijven en er geen nieuwe releases zijn. Waar zou het gros van onze lezers immers haar of zijn exemplaar oppikken en waarover zouden wij schrijven? Vertigo nummer 61 zal daarom pas verschijnen wanneer alles min of meer opnieuw bij het oude is.

Door die beslissing hebben wij onze kostenkraan zo dicht mogelijk kunnen draaien, maar helemaal afsluiten gaat gewoonweg niet. Gelukkig hebben we in deze onzekere tijden commerciële partners gevonden in de distributeurs Cinéart en Lumière – check zeker het streamingplatform Cinema bij je thuis voor een mooi aanbod aan arthousefilms.

Het zou echter ook fantastisch zijn mocht jij overwegen om een (extra) steentje bij te dragen om deze moeilijke periode te overbruggen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Ga voor een abonnement dat al dan niet meteen ingaat ondanks het tijdelijke ontbreken van papieren publicaties en events.
  • Bestel een T-shirt of een tas – 20 euro inclusief verzendingskosten – via [email protected].

Ondertussen zetten wij alles op alles om online op volle toeren te blijven draaien en plannen we – als de situatie het toelaat – een duizelingwekkende comeback, zowel op papier met onze magazines als in de zalen met onze avant-premières.

Tot in de cinema,
Steven Tuffin.

Lees meer over: