Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.03.2020

Verticale blockbuster omzeilt quarantaine

door Vertigo

Terwijl overal ter wereld filmproducties zijn stilgelegd, werkt regisseur Timur Bekmambetov rustig verder aan zijn nieuwe langspeler V2. Escape from Hell. Dat wordt een WO II-epos en de eerste verticale blockbuster.

Bekmambetov, de producent van films die zich enkel op schermen afspelen zoals Unfriended en Searching, heeft op vrijdag 20 maart een luchtgevecht gedraaid en een manier gevonden om toch de nodige afstand te bewaren.

Hoofdrolspeler Pavel Priluchny nam namelijk plaats in een vliegtuig en werd omringd door LED-schermen waarop beelden uit de game War Thunder werden geprojecteerd. Priluchny nam het daarbij als virtuele piloot op tegen andere spelers.

De footage zal met behulp van visuele effecten worden bewerkt en de film verschijnt volgend jaar in twee versies: een horizontale voor bioscopen en een verticale voor smartphones.

“Als men films kon blijven maken tijdens WO II, mogen we ook nu niet wanhopen,” zegt Bekmambetov. “Dankzij nieuwe technologie en een nieuwe creatieve aanpak kunnen blijven draaien zonder onze crew in gevaar te brengen.”

Bron: /Film

Lees meer over: