Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.04.2019

Uiteenlopende reacties op Lion King-, Aladdin, Maleficent 2, Endgame en Toy Story 4-presentaties tijdens CinemaCon

door Vertigo

Disney pronkte met Avengers: Endgame, Toy Story 4 en Maleficent: Mistress of Evil op de filmbeurs CinemaCon, maar lokte het meeste reactie uit met nieuwe beelden uit Guy Ritchie’s Aladdin en Jon Favreau’s The Lion King.

Uit de eerste werd een door Will Smith gerapte versie van Friend Like Me uit de originele animatiefilm vertoond. Het nummer zorgde voor evenveel verdeeldheid als de onthulling van Smith als de Genie van enkele maanden terug.

De nieuwe blik op The Lion King werd dan weer unaniem positief onthaald. Het betrof een live-action-versie van de scène waarin Mufasa (stem van James Earl Jones) aan Simba (Donald Glover) uitlegt hoe ver hun koninkrijk reikt.

https://twitter.com/HertzBarry/status/1113582630170124289

https://twitter.com/ScottWamplerBMD/status/1113582393414148096

Disney loste ook de eerste plotdetails van de Maleficent-sequel. Daarin bindt Angelina Jolie’s koningin de strijd aan met nieuwkomer Queen Ingrith (Michelle Pfeiffer). Beiden eisen het moederschap van Aurora (Elle Fanning) op en Maleficent roept onder meer de hulp in van een elf gespeeld door Chiwetel Ejiofor.

Naast live-action-bewerking van animatiefilms stelde Disney ook de superheldenprent Avengers: Endgame voor met nieuwe fragmenten. Het ging om de ontmoeting tussen Thor (Chris Hemsworth) en Captain Marvel (Brie Larson), zoals te zien in de trailer, en een ruimtemissie tegen Thanos.

Tot slot werden de eerste 17 minuten van Toy Story 4 vertoond. De openingsscènes doen uit de doeken wat er met Bo Peep (Annie Potts) is gebeurd sinds Toy Story 2.

Ook de geboorte van het nieuwe stuk speelgoed Forky (Tony Hale) komt aan bod. Aan de reacties te zien wist het publiek het begin van de film alvast te smaken.

Bron: IndieWire, IndieWire, IndieWire, IndieWire, Indiewire