Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

01.03.2019

Verklaart Steven Spielberg de oorlog aan Netflix?

door Vertigo

Steven Spielberg kan niet verkroppen dat Netflix’ Roma met drie Oscars ging lopen. De regisseur vindt dat films van streamingdiensten enkel kans mogen maken op Emmys.

Op een geplande bijeenkomst van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences in april zal hij als hoofd van de regisseursbranche pleiten om de regels voor streamingservices als Netflix te verscherpen.

“Steven is enorm begaan met het verschil tussen streaming en de bioscoopervaring,” zei een woordvoerder van zijn productiehuis Amblin Entertainment, “en hoopt dat andere Academy-leden hem daarin zullen steunen.”

De Academy heeft bevestigd dat ze aan het praten zijn met hun verschillende branches over de regels om voor Oscars in aanmerking te komen.

In Hollywood heerst er over het algemeen bezorgheid over de hoeveelheid geld die Netflix in Roma’s Oscarcampagne pompte en de ongebruikelijke releasestrategie van de film.

Roma speelde drie weken lang in de bioscoop voor hij op het streamingplatform belandde en lapte zo de traditionele wachttijd van drie maanden aan zijn laars.

Anderzijds was hij in meer zalen te zien dan andere kanshebbers op de Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Daarvan speelden er enkele één week in New York en Los Angeles, het minimum om een Oscar te kunnen bemachtigen.

Als Netflix-releases aan banden worden gelegd, heeft dat dus mogelijk ook gevolgen voor andere, kleinere films.

Bron: The Playlist