Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.04.2020

Venom-slechterik Riz Ahmed onthult dat hij twee familieleden verloor aan COVID-19

door Vertigo

Venom-acteur Riz Ahmed heeft onthuld dat twee van zijn familieleden overleden zijn aan het coronavirus. “Ik wil geloven dat zij en alle anderen niet voor niets gestorven,” zegt hij. “We moeten de handen uit de mouwen steken voor een betere toekomst.”

Ahmed vindt dat de pandemie in sommige landen wordt aangewend voor politieke doeleinden. “Donald Trump gebruikt het als excuus om immigranten te weren en de Hongaarse overheid om meer macht te verkrijgen,” zegt hij.

“In India wordt de uitbraak van COVID-19 de ‘corona-jihad’ genoemd en wordt de schuld op de moslims geschoven,” vervolgt hij. “In de ziekenhuizen wordt er een onderscheid gemaakt tussen moslims en niet-moslims.”

Ahmed, een Brit met Pakistaanse roots, zegt dat het coronavirus in de Verenigde Staten meer Afro-Amerikanen treft en dat de helft van de zorgverleners in het Verenigd Koninkrijk tot etnische minderheden behoort.

“De mensen onderaan de ladder hebben bij elke crisis in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk het land overeind gehouden,” zegt hij. “Zij worden het zwaarst getroffen door de pandemie.”

“We zeggen wel dat we de National Health Service een warmer hart toedragen dan de Koninklijke Familie en het leger, maar houden we ook van de mensen die de NHS in stand houden? Wanneer we hen zeggen terug te keren naar hun land, zeggen we namelijk iets anders.”

“Ik hoop dat we door de coronacrisis inzien hoe dom onze vooroordelen zijn,” besluit hij. “Dit voelt aan als een globale reset van onze economie, spiritualiteit en politiek en de grondslag van een eerlijkere, evenwichtigere en duurzamere wereld.”

Bron: Deadline

Lees meer over: