Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.10.2021

Venom: Let There Be Carnage verpulvert coronarecord aan Amerikaanse box-office

door Vertigo

Venom: Let There Be Carnage heeft met een opbrengst van 90,1 miljoen dollar het beste openingsweekend aan de Amerikaanse box-office sinds het begin van de coronacrisis op zijn naam geschreven.

De film versloeg niet alleen de vorige recordhouder Black Widow (80,8 miljoen dollar), maar ook de eerste Venom (80,2 miljoen dollar). Het is opmerkelijk dat een sequel het beter doet dan een origineel tijdens een pandemie.

Het openingsweekend van Venom: Let There Be Carnage is bovendien het op Joker (96,2 miljoen dollar) na beste in de maand oktober en het beste sinds Star Wars: The Rise of Skywalker in december 2019.

Hoewel Sony al verschillende films zoals The Mitchells vs. The Machines aan streamingdiensten verkocht, noemt de studio het succes van de Venom-sequel een bewijs dat zijn strategie om films exclusief in de bioscoop uit te brengen haar vruchten afwerpt.

“De bioscopen zijn reeds meermaals doodverklaard, maar dat was altijd onterecht,” zegt Sony-bons Josh Greeenstein. “We hadden vertrouwen in de bioscoopervaring en in onze grote, waardevolle franchises. We hebben er volop ons voordeel uit gehaald en hebben geduld uitgeoefend.”

Ook The Addams Family 2 scoort in de VS en komt met 18 miljoen dollar binnen op twee. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings zakt van één naar drie met 6 miljoen dollar.

Op vier staat nog een nieuwkomer: The Many Saints of Newark met 5 miljoen dollar. Dear Evan Hansen tuimelt van twee naar vijf en sluit de top vijf af met 2,45 miljoen dollar.

1. Venom: Let There Be Carnage (90,1 miljoen dollar)
2. The Addams Family 2 (18 miljoen dollar)
3. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (6 miljoen dollar)
4. The Many Saints of Newark (5 miljoen dollar)
5. Dear Evan Hansen (2,45 miljoen dollar)
6. Free Guy (2,27 miljoen dollar)
7. Candyman (1,23 miljoen dollar)
8. Jungle Cruise (680.000 dollar)
9. Chal Mera Putt 3 (664.000 dollar)
10. The Jesus Music (560.200 dollar)

Bron: Deadline, IndieWire