Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.10.2021

Venom: Let There Be Carnage: Overhaast bandwerk met suffe Tom Hardy én CGI (recensie)

door Chris Craps

Drie jaar na Venom maken de journalist Eddie Brock en zijn slecht gemutste symbiont hun comeback op het witte doek. Dat had goed nieuws kunnen zijn voor de fans van de enorm getalenteerde Tom Hardy, maar helaas levert hij hier slechts een routineklus af. Dat kun je hem niet echt verwijten, het is vooral regisseur Andy Serkis die slordig of overhaast te werk is gegaan.

Brock (Hardy) werkt zich in Venom: Let There Be Carnage in de problemen wanneer hij uitgenodigd wordt om de seriemoordenaar Cletus Kasady (Woody Harrelson) te interviewen. Een incident zorgt er immers voor dat Kasady bezeten wordt met Carnage, een soortgenoot van Venom. Intussen probeert de journalist het goed te maken met zijn voormalige verloofde Anne (Michelle Williams), maar Venom verziekt het romantische onderonsje.

In het eerste uur van deze opvallend korte superheldenfilm wordt vooral gemikt op de humoristische ‘relatie’ tussen Eddie en Venom. Serkis’ regie ontbeert echter talent voor komische timing en de grapjes zijn eerder flauw. Zelfs een geweldige acteur als Hardy – die het eerder oninteressante basisverhaal aanleverde – kan daar weinig aan veranderen.

Mogelijk moesten Serkis’ ambities wijken voor de druk van een vastgelegde releasedatum en kon hij alleen maar een onpersoonlijke film afleveren. Er moet echter nog meer aan de hand geweest zijn, want de CGI-shots zien er heel slordig en goedkoop uit.

Misschien had Marvel de productie moeten uitstellen om Venom-regisseur Ruben Fleischer terug te krijgen. Hij had duidelijk meer affiniteit met Venom dan Serkis. Toch is er een lichtpunt: Woody Harrelson kan als geen ander een theatrale psychopaat neerzetten.

>>Klap 

Andy Serkis vervangt Ruben Fleischer als regisseur van deze sequel op Venom, waarin Tom Hardy terugkeert als Eddie Brock die het samen met zijn knorrige symbiont opneemt tegen een seriemoordenaar, die ook bezeten is door een alien. De superheldenversie van Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Regie Andy Serkis
Cast Tom Hardy, Woody Harrelson, Michelle Williams
Speelduur 1u37
Vanaf 13 oktober in de bioscoop