Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.02.2019

Vaste Scorsese-monteur onthult The Irishman-details

door Vertigo

Thema Schoonmaker monteerde alle films van Martin Scorsese sinds Raging Bull en gaat binnenkort ook met The Irishman aan de slag. Het verhaal gaat over de vakbondsleider Frank Sheeran (Robert De Niro). Hij was mogelijk betrokken bij de moord op de maffioso Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Hoewel The Irishman een gangsterfilm is, wordt het volgens Schoonmaker geen tweede Goodfellas. “Het is iets helemaal anders,” zei ze, “maar het zal zeker en vast in de smaak vallen.”

Omdat de plot zich in meerdere decennia afspeelt, zullen acteurs als De Niro en Pacino voor de helft van de film digitaal verjongd worden.

“Ik heb er al een glimp van opgevangen,” zei Schoonmaker, “maar ik heb nog geen volledige scène gezien waarin ze jong zijn. Welk effect het heeft op de rest van de film moeten Marty en ik dus nog bekijken.”

The Irishman werd voorlopig slechts voor een handvol mensen vertoond omdat er nog sporen van de technologie zichtbaar zijn. “Niemand stoort er zich echter aan,” zei Schoonmaker, “omdat de personages zo sterk zijn. Ik weet echter niet hoe het eindresultaat er zal uitzien. Dat is het risico.”

Volgens acteur Sebastian Maniscalco komt The Irishman in oktober op Netflix.

Bron: IndieWire, The Playlist, The Playlist