Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.04.2021

Van wangedrag beschuldigde producent Scott Rudin keert Hollywood de rug toe

door Vertigo

Nadat hij door verschillende ex-medewerkers van professioneel wangedrag werd beschuldigd, kondigde film- en theaterproducent Scott Rudin (No Country for Old Men, The Social Network) aan dat hij Broadway de rug toekeert.

Nu heeft Rudin eraan toegevoegd dat hij zich ook uit Hollywood terugtrekt. “Ik ga de tijd nemen om aan mijn persoonlijke problemen te werken,” zegt hij. “Dat had ik al veel vroeger moeten doen.”

Rudin zegt dat hij het aanvankelijk enkel over Broadway had omdat hij op de heropening van de theaterzalen was gefocust en niet wilde dat zijn gedrag voor hinder zorgde.

“Ik besef nu dat ik wat film en streaming betreft dezelfde stappen moet ondernemen,” vervolgt hij. “Ik verontschuldig me voor de pijn die mijn gedrag heeft veroorzaakt en ben vastberaden om te groeien en veranderen.”

Ondertussen heeft productiehuis en distributeur A24, met wie Rudin samenwerkte aan onder meer Lady Bird en Uncut Gems, hun werkrelatie met de producent stopgezet.

Rudin zal niet meer betrokken zijn bij geplande A24-projecten als The Tragedy of Macbeth van Joel Coen en Men van Ex Machina– en Annihilation-regisseur Alex Garland.

Bron: Variety, Variety

Lees meer over: