Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.09.2019

Val Kilmer woont unieke vertoningen van Tombstone en Top Gun bij

door Vertigo

Vorig weekend organiseerde de Amerikaanse bioscoopketen Alamo Drafthouse in het kader van hun Rolling Roadshows-intiatief vertoningen van twee Val Kilmer-klassiekers op toepasselijke locaties.

Op zaterdag werd Tombstone, waarin Kilmer de cowboy Doc Holliday vertolkt, vertoond in een westerndorpje waar bezoekers konden genieten van schietkramen, pokertafels, alsook whiskey, wodka en tequila.

Kilmer zelf was aanwezig om met fans op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen en tijdens de voorstelling werd er met speelgoedpistolen geschoten telkens er een vuurgevecht uitbrak op het scherm.

De dag erna was het de beurt aan Top Gun met Kilmer als de piloot Iceman, een rol die hij ook in de sequel Top Gun: Maverick zal spelen.

De screening vond plaats op de landingsbaan van een militaire basis en fans konden er net zoals in de film volleybal spelen en echte gevechtsvliegtuigen bewonderen. Bovendien zoefden tijdens de film speelgoedversies door de lucht.

Daarnaast bracht een band nummers uit de film zoals Danger Zone en Take My Breath Away en konden bezoekers net zoals in het Tombstone-dorpje een toepasselijk kapsel krijgen.

Kilmer werd vervoegd door zijn Top Gun-collega Barry Tubb, te zien als Wolfman in de film, en liet zijn eigen shirt en short signeren door de fans.

Bron: /Film