Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.12.2022

VAF Wildcardwinnaar Klette met Jennifer Heylen geselecteerd voor bekend kortfilmfestival

door Vertigo

De korte fictiefilm Klettevan Michael Abay is geselecteerd voor de Internationale Competitie van het Festival du Court Métrage de Clermont-Ferrand (27 jan-4 feb 2023), een van de belangrijkste kortfilmfestivals in Europa. Klette is Michael Abay’s eindwerk aan het RITCS, waarmee hij vorige week in Leuven de VAF Wildcard Fictie 2022 won.

Klette gaat over de 26-jarige Morgane die nog altijd bij haar moeder woont, haar studies nog steeds niet heeft afgerond en in de liefde niet verder raakt dan een onenightstand. Ze weet duidelijk niet van aanpakken, in Brussel noemt men zo iemand een ‘klette’. Of worstelt ze zoals zoveel jongvolwassenen met het streven naar het maatschappelijk opgelegde levenspad?

Het scenario en de regie van Klette zijn van Michael Abay, die de film maakte als masterfilm aan het RITCS School of Arts (2022). De film was geselecteerd voor de Vlaamse competitie van het Kortfilmfestival Leuven, waar hoofdrolspeler Jennifer Heylen werd bekroond met de Juryprijs voor Beste Acteerprestatie. Belangrijke bijrollen zijn er voor Stella Kitoga en Anne-Laure Vandeputte.