Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.09.2019

Us, Green Book en meer genomineerd voor World Soundtrack Awards

door Vertigo

De World Soundtrack Academy maakt de namen bekend van de genomineerden in de categorieën Best Score for a Belgian Production, SABAM Award for Best Young International Composer en de Public Choice Award. Opvallend: veel diversiteit onder de genomineerden, zowel qua achtergrond, scholing als qua muzikale taal.

Onder de nieuwe genomineerden, vooreerst voor Best Original Score for a Belgian Production, bevindt zich Frédéric Vercheval, die composities voor Duelles – van Olivier Masset-Depasse en met Veerle Baetens in de hoofdrol – maakte.

Verder maakt ook Soulsavers – een producersduo wiens soundtrack voor Un ange van Koen Mortier geprezen werd – kans op deze award, net als Jorrit Kleijnen & Alexander Reumers, het tweekoppige brein achter de singer-songwriter sound van Niet schieten.

Ook biedt de World Soundtrack Academy elk jaar erkenning aan nieuw talent via de Discovery of the Year Award. Naast de award zelf krijgt de winnaar de kans om zijn werk te performen op het podium van de volgende editie van de World Soundtrack Awards.

De genomineerden van dit jaar zijn Michael Abels voor de score van Jordan Peeles Us, Segun Akinola voor zijn compositie voor The Last Tree, componist-pianist Kris Bowers voor de biografische roadmovie Green Book, de Londense componist Anne Chmelewsky voor het oorlogsdrama Where Hand Touch en Disasterpeace voor de elektronische score die hij creëerde voor de neonoir Under the Silver Lake.

Verder zijn ook de genomineerden voor de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composer aangeduid. De naar de award meedingende componisten kregen als opdracht muziek te schrijven voor Nicolas Roeg’s donkere thriller Don’t Look Now.

Pierre Charles, een Amerikaanse jazzpianist en componist, Yu-peng Chen, een Chinese producent en componist, en de veelzijdige Tsjechische componiste en zangeres Zuzana Michlerová maken kans op deze award.

Filmmuziekfans wereldwijd konden ook hun stem laten horen door te stemmen op hun favoriete composities van de voorbije twaalf maanden. De vijf genomineerden worden ook uitgenodigd op de World Soundtrack Awards. De componist met de meeste stemmen zal de World Soundtrack Public Choice Award van 2019 in ontvangst mogen nemen.

Eerder kondigde de World Soundtrack Academy ook al de genomineerde componisten uit andere categorieën van de 19de World Soundtrack Awards aan: Best Original Song Written Directly for a Film, Best Film Composer of the Year en Best Television Composer of the Year. Tijdens de 19de editie staat componist Marco Beltrami centraal, wordt werk van Discovery Award 2018-winnaar Tamar-kali opgevoerd, en worden avant-gardecomponist Krzysztof Penderecki en Belgisch grootmeester Frédéric Devreese geëerd.