Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.05.2017

Universal Monsters-franchise wordt Dark Universe gedoopt

door Steven Tuffin

Na jarenlange speculatie wordt de gemoderniseerde Universal Monsters-franchise eindelijk over de doopvont gehouden en krijgt de naam Dark Universe. The Mummy met Tom Cruise, Russell Crowe en Sofia Boutella  is de eerste film in de reeks.

In februari 2019 volgt Bride of Frankenstein met Javier Bardem als het monster van Frankenstein en Beauty and the Beast-regisseur Bill Condon achter de camera en een scenario van David Koepp.

Ook Mission: Impossible – Rogue Nation-regisseur Christopher McQuarrie vervoegt het creatieve team achter het donkere universum en Johnny Depp zal de titelrol op zich nemen in The Invisible Man.

Crowe zal een Nick Fury-achtige Hyde neerzetten die the Prodigium leidt, een internationale organisatie die al eeuwenlang data verzameld over alle soorten monsters. Hyde zal de andere iconische personages rond zich verzamelen om samen nog grotere monsters te bestrijden.

Om dit alles te introduceren gaf Universal niet alleen een foto van alle reeds getekende sterren vrij, maar ook sfeervol promofilmpje met beelden uit de klassieke monsterfilms en nieuwe muziek van Tim Burton.

Bron: Dark Horizons